Topics



Gk & current affair question


      


Q1.Who has been sworn-in as the new President of South Korea?
[A] Moon Jae-in
[B] Hong Joon-pyo
[C] Goh Kun
[D] Roh Tae-woo
Correct Answer: A [Moon Jae-in]
2. Which high-level committee has been set up by the Union Government to provide credible data for employment policies?
[A] Pulak Ghosh committee
[B] TCA Ananth committee
[C] Arvind Panagariya committee
[D] Manish Sabharwal committee
Correct Answer: C [Arvind Panagariya committee ]
3. The Sakewa Festival has recently celebrated in which state?
[A] Jharkhand
[B] Arunachal Pradesh
[C] Sikkim
[D] Manipur
Correct Answer: C [Sikkim ]
4. Who has become the world’s highest wicket-taker in women ODI cricket?
[A] Mithali Raj
[B] Harmanpreet Kaur
[C] Ekta Bisht
[D] Jhulan Goswami
Correct Answer: D [Jhulan Goswami]
5. Which state government has recently imposed a ban on sale of High in Fat, Salt and Sugar (HFSS) food at school canteens?
[A] Maharashtra
[B] Punjab
[C] Uttar Pradesh
[D] Madhya Pradesh
Correct Answer: A [Maharashtra ]
6.Which Indian actress has won the best actress award at the New York Indian Film Festival (NYIFF) 2017?
[A] Ratna Pathak
[B] Konkona Sen Sharma
[C] Anushka Sharma
[D] Ramya Krishnan
Correct Answer: B [Konkona Sen Sharma]
7. What is the theme of the 2017 World Thalassaemia Day (WTD)?
[A] Access to Safe & Effective Drugs in Thalassaemia
[B] Thalassemia: Knowledge is Strength
[C] Patients Rights Revisited
[D] Together for Humanity
Correct Answer: D [Together for Humanity]
.
8. Who will be the Pakistan’s new High Commissioner to India?
[A] Husain Haqqani
[B] Abdul Basit
[C] Sohail Mahmood
[D] Maleeha Lodhi
Correct Answer: C [Sohail Mahmood]
9. Arjun Tulshiram Pawar, who passed away recently, was related to which field?
[A] Sports
[B] Journalism
[C] Law
[D] Politics
Correct Answer: D [Politics]
10. The Mudumalai National Park is located in which state?
[A] Kerala
[B] Tamil Nadu
[C] Andhra Pradesh
[D] Karnataka
Correct Answer: B [Tamil Nadu]




Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch