Topics



Current Affairs for SSC CGL









1.When is the International Day Against Nuclear Tests observed globally?
a) 23 September
b) 16 November
c) 29 August
d) 30 October
Answer : 29 August 2016
2.Name the sounding rocket that was used to launch the Supersonic Combustion Ramjet engine, called Scramjet by ISRO.
a) RH-560-MK-II
b) RH-200
c) ATV02
d) RH-300-Mk-II
Answer : ATV02
3.Scientists of which country have detected a rare deep-Earth tremor, known as an S wave microseism?
a) China
b) Japan
c) The US
d) South Korea
Answer : Japan
4.Which of the following is not part of the four banks that introduced the NPCI’s Unified Payments Interface (UPI) that will allow customers to make payments via digital means?
a) HDFC
b) Axis Bank
c) Union Bank of India
d) Bank of Maharashtra
Answer : HDFC
5.Who won the women’s singles title at 2016 Connecticut Open?
a) Agnieszka Radwańska
b) Simona Halep
c) Dominika Cibulková
d) Victoria Azarenka
Answer :Agnieszka Radwanska 
6.Which country topped the World Risk Index 2016 published by United Nations University Institute for Environment and Human Security?
a) Tonga
b) Philippines
c) Germany
d) Vanuatu
Answer : Vanuatu
7.Who will head the high-level committee constituted by Union Finance Ministry in August 2016 to suggest steps to promote card payments?
a) Ratan P Watal
b) Prabhas Kumar Jha
c) Ashok Lavasa
d) Shashi Arora
Answer : Ratan P Watal
8.Indian stood at which position in the World Risk Index 2016 published by United Nations University Institute for Environment and Human Security?
a) 146th
b) 89th
c) 77th
d) 34th
Answer : 77th
9.Which of the following Sri Lankan cricketer announced retirement from international cricket in August 2016?
a)    Lasith Malinga
b)    Tillakaratne Dilshan
c)    Kumar Sangakkara
d)    Mahela Jayawardene
Answer : Tillakaratne Dilshan
10.Which country will host the 19th SAARC Summit in November 2016?
a)    Bangladesh
b)    Pakistan
c)    Afghanistan
d)    Bhutan
Answer : Pakistan
11.Who of the following topped the Forbes list of world’s highest paid actors of 2016?
a)    Tom Cruis
b)    Matt Damon
c)    Dwayne Johnson
d)    Jackie Chan
Answer : Dwayne Johnson
12.Which Indian city will host the Pravasi Bharatiya Divas in 2017?
a)    Bengaluru
b)    Hyderabad
c)    Delhi
d)    Jaipur
Answer : Bengaluru
13.Name the Asian country that signed an indefinite ceasefire deal with Communist guerrillas ending five decade conflict.
a)    Philippines
b)    Vietnam
c)    Malaysia
d)    Malaysia
Answer : Philippines
14.Prime Minister Narendra Modi announced the decision to set up a task force to prepare action Plan for what number of Olympics Games?
a)    One
b)    Two
c)    Three
d)    Four
Answer : Three
15.Name the country that agreed to provide eight submarines to Pakistan by 2028.
a)    China
b)    Russia
c)    USA
d)    North Korea
Answer : China

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch