Topics



English Objective Type Questions for SSC CGl CHSL and UPSSSC Exams 2017


1)She seems offended ______ my remarks.
a) with
b) for
c) upon
D) at

2)The mounting pressure was so overwhelming that he ultimately _______ to her wish.
a) agreed in
b) cowed in
C) gave in
d) yielded in

3)He has no objection _______ my proposal.
A) to
b) for
c) in
d) towards

4)It is no use ________ to come now. He is very busy.
a) To ask him
B) Asking him
c) That you ask him
d) If you asked him

5).They are very grateful ______ your kindness.
a) towards
b) to
c) with
D) for

6).Wash your hands ______ water.
a) from
B) with
c) by
d) in

7).He preferred cricket _______ any other sport.
a) against
B) to
c) over
d) than

8).There is a disturbing nexus ______ politics and sports in India.
A) between
b) with
c) among
d) by

9).Don’t loiter _____ the street.
a) in
B) about
c) on
d) into

10).The terms given to you are not ________ acceptable.
a) for
b) by
c) with
D) to
11).Sunita Decided to set _______ some time every day for prayers.
a) up
b) in
c) on
D) aside

12).The Government agreed to pay compensation _____damage crops, land and cattle.
a) of
B) for
c) to
d) through

13).The boy you met yesterday is in class_______.
a) ninth
b) the ninth
C) nine
d) the nine

14).There was some confusion ________ the agreement.
a) on
b) in
c) around
D) over

15).Speak loudly as he is slow _______ hearing.
a) in
b) about
C) at
d) of

16).Will you _______ my dog while I am on tour?
a) Look out
b) Look up
c) Look on
D) Look after

17).Savita is disgusted ______ the habits of her husband.
a) of
b) from
C) with
d) at

18).Every man craves _____ recognition.
a) for
b) about
c) at
D) after

19)._________ you meet my son in the market, ask him to come home at once.
a) Will
b) While
C) Should
d) Would

20).Sanjay was sure ______ getting a first class in the examination.
a) at
B) of
c) on
d) about

Answers:
1). d) 2). c) 3). a) 4). b) 5). d) 6). b) 7). b) 8). a) 9). b) 10). d) 11). d) 12). b) 13). c) 14). d) 15). c) 16). d) 17). c) 18). d) 19). c) 20). b)

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch