Topics



Objective Type Question for ssc cgl


1. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A. Hackers
B. spam.
C. viruses
D. identity theft
Answer: B
2. A process known as ____________ is used by big retailers to study trends
A. Data mining
B. data selection
C. POS
D. data conversion

Answer: A
3. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
A. Data
B. Point-of-sale (POS)
C. Sales
D. Query
Answer: B
4. A (n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item's tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.
A. PSS
B. POS
C. inventory
D. data mining
Answer: A
5. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal's computer is a example of a law enforcement specialty called:
A. Robotics
B. simulation
C. computer forensics.
D. animation
Answer: C
6. Which of the following is not one of four major data processing functions of a computer?
A. gathering data
B. processing data in information
C. analyzing
D. storing the data or information
Answer: C
7. ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animal's movements.
A. POS
B. RFID
C. PPS
D. GPS
Answer: B
8. Surgeons can perform delicate operations by manipulating This technology is known as:
A. Robotics
B. computer forensics.
C. simulation
D. forecasting
Answer: A
9. Technology no longer protected by copyright, is considered to be:
A. proprietary.
B. open
C. experimental.
D. in the public domain.
Answer: A
10. ____________ is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometers.
A. Nanoscience
B. Microelectrodes
C. Computer forensics
D. Artificial intelligence
Answer: A

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch