Topics



RRB NTPC Question-Answer 3 april 2016 (1st, 2nd, 3rd Shift)

★Morning Shift Questions Asked with Answers of RRB NTPC 3
April 2016 : (1st shift)
www.allgktrick.com
1.Which is not an Operating
system(options :OS x,win 98,C
++,Windows 7)?
Ans: C++
2.Which Vitamin responsible
for Blood Clotting?
Ans: Vitamin K
3.Longest river in India which
do not fall in sea?
Ans: Yamuna
4.Longest railway destination
of India?
Ans: Dibrugarh to
Kanyakumari.
5.Chipko movement started
from where in India?
Ans: Uttrakhand
6.Male is the capital of which
country?
Ans: Republic of Maldives
7.What is Serbian Index?
Ans: capitalization-weighted
price index
8.what is the capital of
Uganda?
Ans: Kampala
9.Most Peaceful country
according to 2015 peace index?
Ans: Iceland
10.Mica is abundant in which
state of India?
Ans: Jharkhand
www.allgktrick.com
11.where is Orang Park
situated ?
Ans: Assam
12.Cleanest city of India?
Ans: Mysuru
13.New Member of World
Trade Organisation?
Ans: Afghanistan
14.H2O is water then what is
KOH?
Ans: Potassium Hydroxide
15.1998 pokaran test operation
name?
Ans: Operation Shakti
16.Madhubani Paintings
Indicates?
Ans: Forest of Honey
17.What is MakarSakranti?
Ans: Festival
18.Which crop is produced at
highest quantity in India?
Ans: Rice
19.archipelagos means?
Ans: A group of small Icelands
20.What is Planet X?
Ans: Nibiru cataclysm
www.allgktrick.com

★ Afternoon shift Questions
asked with Answers of RRB
NTPC 3 April 2016: (2nd shift)
www.allgktrick.com
1.India’s largest freshwater
lake?
Ans:Wular Lake
2.What is oneirology?
Ans: scientific study of dreams.
3.Modern Olympic 1896 held in
which city?
Ans: Athens,Greece
4.Who was Prime Minister of
Pakistan in 1999?
Ans: Nawaz sharif
5.In which year Sikkim get
formed?
Ans: 1975
6.About Make in India logo?
Ans: Moving Lion
7.What was the duration of PM
Modi’s America visit in 2015?
Ans: 5
8.what is Sighmo?
Ans: Spring Fesitval
9.Odd one out(ears-
hearing,tongue-taste,light-
vision,nose-smelling)
Ans: light
www.allgktrick.com
11.Holi is Celerbrated with?
Ans: Gulal
12.Adhai Din ka Jhopda is in?
Ans: Ajmer,Rajasthan
13.Who is the author of
Malgudi days?
Ans: RK Narayan
14.What is LIGO?
Ans: Laser Interferometer
Gravitational-Wave
Observatory
15.Who got Olympic quota in
wrestling in 2015?
Ans: Narsingh Yadav
17.Who is Karl Marx?
Ans: Philospher
18.UNO headquarter?
Ans: New York
19.Most abundant natural
combustible gas?
Ans: Methane
20.India got freedom on 15th
August in which time day/
night/noon/midnight?
Ans: Midnight
www.allgktrick.com
21What is the foundation year
of Arunachal Pradesh?
Ans: 1987
22.Change in position with
distance is?
Ans: Magnitude
23.Gravitational Force on two
subjects depends on ?
Ans: combined mass and the
distance
www.allgktrick.com

★ Evening shift Questions asked
with Answers of RRB NTPC 3
April 2016: (3rd shift)
www.allgktrick.com
1. When was Indian National
Congress formed?
Ans: December 28, 1885
2. 2015 winner of rugby?
Ans: Australia
3. Azad hind fauj was
organised by?
Ans: subash chandrabose
4.Sajan prakash related to?
Ans: Swimmer
5.Who built fathehpur sikri?
Ans: Akbar
6. Indian army formed by
whom?
Ans: Capitan Mohan Singh
7. Davis cup winner 2015?
Ans: Andy Murray
8.The first nobel price for
medicine was given to
invention of vaccine for which
disease?
Ans: Diphtheria
www.allgktrick.com
9. Alfred Nobel invented?
Ans:dynamite
10. INS satellites are used for?
Ans: Communication
11. Main element in marsh
gas?
Ans: Methane
12.World wide Web invented
by?
Ans: Tim Berners-lee
13. North Korea founded by?
Ans: 1948 Sept - 9
14.Which of the following is not
Jupiter satellite?
(Europa,Ganymede,metis,Titan)
Ans: Titan
15.What is the average
thickness of skin?
Ans: 0.10 inch(or) 2-3 mm
www.allgktrick.com

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch