Topics



Questions asked with Answers of RRB NTPC 9 April 2016: (1st & 3rd shift)

★Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 9 April 2016: (1st shift)★

1) NFC is based on ?
A) RFID

2) Dialysis is treatment for ?
A) Kidney

3) Water is Mixure of ?
A) Hydrogen and Oxygen

4) How many palyers in a team in Volleyball ?
A) 6

5) Rupee Sign created by ?
A) D Udaya Kumar

6) Larynx is ?
A) Voice Box

7) Study of earth ?
A) Geology
www.allgktrick.com

8) Exobiology is ?
A) Study of Life Beyond the earth’s atmosphere

9) Radish is Fruit or Vegetable ?
A) Vegetable

10) Ozone layer is found is:
A) Stratosphere

11) If B says that his mother is the only daughter of A’s mother. How is A related to B ?
A) Uncle

12) The first Dalit President of India was?

A) KR Narayanan
www.allgktrick.com

★Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 9 April 2016: (3rd shift)★

1. Source of Narmada river ?
Ans: Amarkantak

2. Minimum age of PM ?
Ans: 25 Years

3. First Indian go into space ?
Ans: Rakesh Sharma 1984

4.Current captain of  Indian women’s hockey team?
Ans: Ritu Rani

5. World aids day ?
Ans: Dec 1
www.allgktrick.com

6. Summer Olympic 2016 held in ?
Ans: Rio de Janeiro

8.2015 Nobel Prize for literature?
Ans: Svetlana Alexievich

9. SONAR full form?
Ans: Sound Navigation And Ranging

10. Which is first unmanned satellite launched by ISRO??
Ans: Chandrayaan-1

11. Make in India Logo ?
Ans: Moving lion

12. Which country won maximum number of oscar awards?
Ans: Italy
www.allgktrick.com
13. Capital Of Andhara Pradesh?
Ans: Amaravati

14.Study of Spider?
Ans: Archnology

15. Hindi Diwas?
Ans: 14 September

16. Full Form of Rl Wl?
Ans: Remote location waiting list

17. Study of Maps?
Ans: Cartography

18. Which company designed the Make in India Logo?
Ans: Foreign Form, Oregon

19. Where is Indira Gandhi botanical garden situated?
Ans: Rae Bareli
www.allgktrick.com

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch