Topics



Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 10 April 2016 : (3rd shift)

★ Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 10 April 2016: (3rd shift) ★

1. Who is the BCCI cricketer of the year 2015?
Ans: Virat Kohli

2. Who built Red fort of Agra?
Ans: Akbar

3. largest cell in human body?
Ans: Ovum

4. Dirty Blood if carried by?
Ans: RENAL ARTERY

5. First Human heart transplant performed at?
Ans: South Africa in 1967
www.allgktrick.com

6. Study of Humans?
Ans: Anthropology

7. Goa was liberated from Portugal by which movement?
Ans: Goa Liberation Movement

8. Saurology is the study of?
Ans: The study of lizards

9. ISRO full form?
Ans: Indian Space Research Organisation

10. What is the age of Retirement of the judge of Supreme Court?
Ans: 65
www.allgktrick.com

11. Who declare financial emergency ?
Ans: President

12. DVD full form?
Ans: Digital Video/Versatile Disc

13. Mahabodi Temple located at?
Ans: Bodh Gaya

14. who is Maharashtra Tiger’s Ambassador?
Ans: Amitabh Bachchan

15. M.A chidambaram trophy best woman cricketer 2015?
Ans: Mithali Raj
www.allgktrick.com

16. Which acid help in human body for digestion?
Ans: Gastric Acid(HCl)

18. Who has right to issue financial Emergency?
Ans. President

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch