Topics



RRB NTPC : Super-27 Question & Answer

GK QUESTION ASK IN RRB NTPC 2ND SHIFT-28/03/2016
1.Capital of Denmark?
Ans:Copenhagen

2.Yoga day  celebrated on?
Ans:June 21

3.January 4th Independence day of which country?
Ans.Burma

4.2018 winter session Olympic game venue?
Ans. PyeongChang, South Korea

5.India’s Oldest dam?
Ans.Kallanai Dam, also known as Grand Anicut. It still serves the people of Tamilnadu, India.
www.allgktrick.com

6.First indian lady to won gold in asian games?
Ans.Kamaljeet Sandhu

7.first indian hockey player to awarded padam shri?
Ans.Balbir Singh Dosanjh

8.Rabindnath tagore got noble prize in which year?
Ans.1913

9.Ethanol is obtained from?
Ans.Cerials

10.No. of fundamental duties?
Ans.11
www.allgktrick.com

11.2015 French open winner?
Ans.Stan Wawrinka(Men), Serena Williams(Women)

12.How many players in kho kho?
Ans.9

13.2 largest country in respect of land area?
Ans.Canada

14.U.N climate change meeting held in which place?
Ans.Paris

15.Ajanta and ellora cave is located in which state?
Ans.Maharashtra
www.allgktrick.com

16.smallest planet?
Ans.Mercury

17.Group of dolphin is called?
Ans.School or Pod

18.Polio vaccine is developed by?
Ans.Jonas Edward SalK

19.Name of dog who first goes to space?
Ans.Laika

20.Father of space research?
Ans.Vikram Ambalal Sarabhai
www.allgktrick.com

21. DMK party is founded by whom?
Ans.M. G. Ramachandran

22.First Lok sabha speaker?
Ans.Ganesh Vasudev Mavalankar

23.Instrument to detect object under water?
Ans.Sonar

24.Study of birds is called?
Ans.Ornithology

25.First governer general of free india?
Ans.Lord Mountbatten

26.Buddha attained enlightenment at?
Ans.Bodh Gaya

27.Another name of computer chip?
Ans.Microchip
www.allgktrick.com

NOTE: PLEASE DO SHARE OTHER QUESTIONS ASKED IN Second Shift of Today's exam. ALL THE BEST.

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch