Topics



RRB NTPC Questions asked in 2nd shift on 31 march 2016

31.03.2016 2nd Shift
the questions which were asked in
after noon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016
www.allgktrick.com

1. In which year Virat Kohli got Arjuna
Award?
Ans. 2013
2. Who introduced Slave Dynasty?
Ans. Kutub-ud-din Aybak
3. Book not written by Abdul Kalam
Ajad?
Ans. Option
4. How many members in Volly Ball?
Ans. 6
5. What is Exobiology?
Ans. Study of Extraterrestrial life
6. Hirakund Dam is on which River?
Ans. Mahanadi
7. What is Pitutary?
Ans. Smallest Gland
8. Present Location of Krukshetra?
Ans. Ambala
9. What is the Study of the earth
called?
Ans. Geology, Earth Science
10. Triratna is associated with which
religion?
Ans. Buddhism
www.allgktrick.com
11. Number of columns in ms excel?
Ans. 256
12. A disease where Person can see
only nearby objects?
Ans. Myopia
13. In which year Bangladesh got its
constitution?
Ans. December 1972
14. Legislative powers vested with
whom?
Ans. Parliament
15. AC TO DC current is converted by?
Ans. Rectifier
16. Grand slam is combination of?
Ans. Australia OPEN, French OPEN, US
OPEN and Wimbledon.
17. Kalpana chawla Space shuttle
name?
Ans. Columbia
18. Who is trio of LAL -BAL -PAL?
Ans. Lala Lajpat Rai, Balgangadhar
Tilak and Bipin Chandra Pal.
19. Blue light turns black in red colour
because of?
Ans. Dispersion of light
20. Bleaching powder is mostly found
in?
Ans. Calcium Oxichloride
21. Target year of Swach Bharat
Abhiyan Mission?
Ans. 2019.
www.allgktrick.com

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch