Topics



RRB NTPC Questions asked in 1st shift on 31 march 2016

31.03.2016 RRB 1st sift Question

1. Who was the Guru of Mahatma
Gandhi?
Ans: Gopal Krishna Gokhle
2. 2019 Cricket World Cup Hosting
Country?
Ans. England
3. When was the first Asian Games
Started?
Ans. 1951
4. What is called Bankers of Bank?
Ans. Reserve Bank of India
5. New Scheme for Farmers announced
by PM Modi?
Ans. Crop Insurance Scheme
6. Oama Bin laden killed at?
Ans. Tora Bora, Afganistan
7. Where is NASA HeadQuarter?
Ans. Washinton DC
8. Computer Security Day Observed on?
Ans. November 30
9. What is National Highway Greenary
Plan?
Ans. Plantations of trees along 6000
Km of highways.
10. Coins made up which metal?
Ans. Ferritic Steel
www.allgktrick.com
11. Kundankulam Situated at ?
Ans. Tamil Nadu
12. Who was the first Women CM in
India?
Ans. Sucheta Kriplani
13. Chandrayan - 1 Lanuched on which
year?
Ans. 2008
14. Who hit 6 sixes in 6 ball in World
Cup T20?
Ans. Yuvraj Singh
15. Which State produce highest Tea in
India?
Ans. Assam
16. Who won Gold Medal in Tennis in
2012 Olympic Game>
Ans. Andy Murray
17. What does IMO Stand for?
Ans. International Maritime
Organisation.
18. National Unity Day is on?
Ans. 31 October
19. World Heritage Site by Unesco in
1985?
Ans. Kaziranga National Park
20. Who contributed more in setting up
of Nalanda University?
Ans. George Yeo
www.allgktrick.com
21. Water Droplets cause Rainbow
because of?
Ans. Reflection, Refraction and
Dispersion
22. NFC is Based on?
Ans. RFID (Radio Frequency
Identification)
23. Chose odd one (Buland Darwaza ,
Gateway of India , Agra Fort ,Jodhabai
palace)
Ans. Gateway of India
24. Who did Partition of Bengal in
1905?
Ans. Lord Curzon
25. Nustar – x ray is use to detect?
Ans. High energy X-rays.
26. Webpages are written of?
Ans. HTML
27. Captcha is used for?
Ans. Human detection
28. Larynx is also called?
Ans. Voice Box
29. 2018 Fifa world cup venue?
Ans. Russia
30. Who was the first Home Minister of
India?
Ans. Sardar Patel
www.allgktrick.com
31. Most spread forest in India?
Ans. Tropical Deciduous Forests
32. Dialysis is treatment for?
Ans. Kidneys
33. Who appoints Governor of state?
Ans. President
34. Evaporation of liquid to absorb heat
is a principle used in?
Ans. Refrigerator
35. 2014 Common Wealth games
badminton winner at Glassgow
Ans. Parupalli Kashyap

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch