Topics



RRB NTPC : Questions asked in 3rd, 2nd & 1st Shift on 30 March 2016

★ Evening shift Questions asked in RRB NTPC
30 March 2016: (3rd shift)

1. Gandhi- Irvin Act
Ans: 5th March 1931
2. Head Quarter Of ISRO –
Ans:Bangolore
3. Percentage Of Nitrozen In Weather
76%
4. Sachin First Test Match In 1989
Against Which Country?
Ans: Pakistan
5. First Bank In India
Ans: Bank of Hindustan
6. First Olympic Games In Which Country
Ans: Athens, Greece.
7. Google CEO?
Ans: Sundar Pichai
8. Check Validity -
Ans: 3 Months
9. National Science Day?
Ans: Feb 28
10. First Deputy Prime Minster?
Ans: Sardar Vallabhai Patel
www.allgktrick.com
11. Secularism
Ans:Secularism is the principle of the
separation of government institutions and
persons mandated to represent the state from
religious institutions and religious dignitaries.
12. Shimla Agreement in which place and
year?
Ans: Shimla in 1972
13. J&K East boundary
options:POK,Jammu,Ladakh,LOC?
Ans: LOC
14. Paracetamol is analgesic/acryptic or both?
Ans: Analgesic
15. After 9/11 Tragedy world Trade center
new name?
Ans:One World Trade Center
16. Shortcut for expand browsing screen in
web browser(F1/F11/F10/F4)?
Ans:F11
17. 2023 cricket world cup Hosting Country?
Ans: India
18. Rupee Symbol in which language?
Ans: Devnagri
19. Paracetamol is analgesic/acryptic or both?
Ans: Analgesic
20.Ganga action plan
Ans: To Purify Ganga River
21.Where Is Located NPK Chandra Raj
Garden ?
22.ASCII Stands For
Ans: American Standard Code for
Information Interchange
www.allgktrick.com

★ Afternoon shift Questions asked in RRB NTPC
30 March 2016: (2nd shift)
1. Chicken pox virus name?
Ans. Varicella zoster virus.
2. Commonwealth game was held first time in
India in which year?
Ans. 2010.
3. India signed a contract to increase solar
energy with which country?
Ans. U.K.
4. Which one is not search engine? (Yahoo,
Google, Flipkart and one more)
Ans. Flipkart.
5. 1 rupee note bears signature of?
Ans. Finance Secretary.
www.allgktrick.com
6. First women President of INC post
independence?
Ans. Indira Gandhi.
7. Chemotherapy is used for treatment of
Ans. Cancer.
8. Wings of Fire book written by?
Ans. Dr. A.P.J. Abdul Kalam.
9. How many languages written in Indian
note?
Ans. 17
10. Jalikattu game is famous in which state?
Ans. Tamil Nadu.
11. 15th P.M. of India?
Ans. Narendra Modi.
12. Which states achieved 100% inclusion in
PMJDY?
Ans. Goa and Kerala.
13. RBI currency note is made of which
material?
Ans. Cotton and Cotton rags.
14. What date was extended by RBI to change
its pre-dated notes of 2005?
Ans. 30th June, 2016.
15. Who invented Audiophones in 1910?
Ans. Nathaniel Baldwin
www.allgktrick.com
16. National flag of India was designed by?
Ans. Pingali Venkaiyya.
17. LOC between India and Pakistan was
constructed in which year?
Ans. 1972.
18. Which Computer key is used to get help
menu?
Ans. F1 button.
19. Bhagat Singh was executed in which year?
Ans. 1931.
20. Arunachal Pradesh capital?
Ans. Itanagar.
21. How much decibel can a human ear hear?
Ans. 60-120 DB.
22. First woman to win Gold medal in
Olympics Boxing?
Ans. Nicola Adams.
23. What is MS Office?
Ans. Application software.
24. Which river is called Ganga of South
India?
Ans. Kaveri.
www.allgktrick.com

★ Morning shift Questions asked in RRB NTPC
30 March 2016: (1st shift)
1. Which pm's name could be seen on Indian
currency notes?
Ans. Manmohan Singh.
2. Capital of J&K in summer?
Ans. Shrinagar.
3. Full form of IFSC
Ans. Indian Financial System Code.
4.Quit India was held in which year
Ans. 1942.
5. Thar desert is in?
Ans. Rajasthan
www.allgktrick.com
6. The members of rajya sabha are elected
by?
Ans. Elected members of State Legislative
Assemblies
7. Study of cancer?
Ans. Oncology
8. Good governance day?
Ans. 25 Dec.
9. Constitution day?
Ans. 26 Nov.
10. Today Indian coins are made from?
Ans. Ferritic Stainless Steel
11. Venue of cricket world cup 2019?
Ans. England and Wales.
12. Hockey league 2016 is won by-
Ans. Punjab Warriors.
13. The exercise "meghdoot" was conducted
by Indian Army at which place?
Ans. Siachen Glacier, Leh.
14. Headquarter of UNO?
Ans. New york.
15 .Pressure depends upon?
Ans. Force and Area.
www.allgktrick.com
16. Normal eye vision distance?
Ans. 6 meters.
17. Which freedom fighter introduced Western
education?
Ans. Raja Ram Mohan Roy.
18. National Space Society headquarters?
Ans. Washington D.C.
19. Full form of BIOS?
Ans. Basic Input Output System.
20. From where we get most of Vitamin-D?
Ans. Sunlight.
21. ISL Champion 2015?
Ans. Chennaiyan FC.
22. Shimla agreement 1972 between?
Ans. Indira Gandhi and Zulfikar Ali Bhutto.
23. CK Naidu Lifetime Achievement award
winner?
Ans. Syed Kirmani.
24. Yogini cult has its origin from which
state?
Ans. Odisha.
25. Young India Weekly Journal started by?
Ans. Gandhiji.
26. Money Transfer through mobile is called?
Ans. IMPS(Immediate Payment Service).
www.allgktrick.com

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch