Topics



Morning shift Questions asked in RRB NTPC 29 March 2016 : (1st shift)

Morning shift Questions asked in RRB NTPC 29 March 2016: (1st shift)
www.allgktrick.com

1.Last Mughal emperor?
Ans.Bahadur Shah Zafar
2.Environment day
Ans.5 June
3.Which is landlocked country?
Ans. Liechtenstein
4.Quit India Revolution?
Ans.8 August 1942
6.Thailand currency?
Ans.Thai baht
7.Smallest bone in human body
Ans.stapes
8.Subhash chandra bose father name?
Ans.Janakinath Bose
9.Organ that can grow and regenerate?
Ans.liver
10.Where paper invented?
Ans.China.
www.allgktrick.com
11.Unesco headquarter?
Ans.Paris
12.Gases Causing greenhouse effect?
Ans.water vapor, carbon dioxide, methane, nitrous oxide, and ozone.
13.Interpol headquarter?
Ans.Lyon, France
14.'Tee' term associated with which sports?
Ans.Golf
15.Who is Chief justice of India?
Ans.Justice TS Thakur
16.Who is known as semant(Frontier)  Gandhi?
Ans.Khan Abdul Gaffar khan
17.National song written by?
Ans.Bankim Chandra Chattopadhyay,
18.Where is Kunchilal water falls?
Ans.Karnataka
19.Largest non polar desert in the world?
Ans.Sahara
20.where is the island of Sychelles located?
Ans.Mahe
www.allgktrick.com
21.Land locked country?
Ans.Liechtenstein in Central Europe, surrounded by Switzerland and Austria
22.Pollination by wind is called?
Ans.Anemophily or wind pollination
23.Brightest star in our sky?
Ans.Sirius A
24.A Passage to Infinity : Medieval Indian Mathematics from Kerala and Its Impact written by?
Ans.George Gheverghese Joseph
25.Mangalyan launched from?
Ans.Sriharikota
26.RBI Nationalised in which year?
Ans. 1949
27.Queen berry rules in which game?
Ans.modern boxing
28.A Deep crack in glacier is called?
Ans.crevasse
29.Largest fresh water lake?
Ans.Lake Baikal
30.Granite is an example of?
Ans.Igneous
www.allgktrick.com
31.Din-i-illahi founder?
Ans.Mughal emperor Akbar
32. Football world cup team to win maximum no. Of times?
Ans.Brazil.
33. Aurum is which metal?
Ans. Gold

#RRB

Comments: Facebook

Comments: Google+

Comments: DISQUS

MOBILE TEST by GOOGLE launch VALIDATE AMP launch